2022-07-26 08:19Nyheter

Söder-mäklaren: ”Inte många sönderrenoverade bostäder här”

Lisa Ode, Alexander Whites Söder-mäklareLisa Ode, Alexander Whites Söder-mäklare

Södermalm är en trivsam del av Stockholms innerstad att både att bo och besöka. Mäklaren Lisa Ode på Alexander White, som både bor och jobbar i stadsdelen, kan Söders gator, barer och bostäder som sin egen bakficka.

– Jag har utvecklat en otrolig kärlek till Söder. Så mycket att jag själv bosatte mig på Mariaberget, säger hon.

Stockholms största stadsdel Södermalm avgränsas i norr av Slussen och i söder vid Skanstull och var den av malmarna som bebyggdes tidigast. Här finns många välbevarade byggnader och bostäder och många förknippar stadsdelen med kultur och sin mångfald av barer, caféer och restauranger.

– När jag var yngre hade jag, likt många andra, fördomen om Södermalm att man under badsäsongen i Tanto lika gärna kunde få en kanyl i foten som en vegansk glass i strupen. Med åren har jag förstått att det förstnämnda i alla fall är helt felaktigt och har utvecklat en otrolig kärlek till Söder. Så mycket att jag själv bosatte mig här, berättar Lisa.

Välbevarade lägenheter och personlig stil

Södermalm präglas av utbredda kulturkvarter och århundraden av arkitektur. Många förknippar söder-hem med en oputsad och personlig inredningsstil med välbevarade originaldetaljer och vågade färgval, och enligt Lisa finns det god grund till det.

– Jag tycker sällan att man möter ”sönderrenoverade” bostäder här som i andra stadsdelar. Man har en helt annan förståelse för att ta hänsyn till fastighetens årtal i sina val. Det är självklart en smaksak i slutändan men Södermalmsbor tycker jag tenderar våga visa mer personlighet och tänka utanför boxen i sina hem, säger hon.

Stora smakupplevelser på Söder

Även mat- och dryckesutbudet på Södermalm passar Lisa perfekt berättar hon. Utöver hennes intresse för arkitektur, fastigheter och inredning så har hon nämligen ett stort intresse för smakupplevelser – vilket Södermalm har gott om.

Frågar man Lisa om hennes bästa tips på krogar och vad man inte får missa på söder så har hon mycket att komma med.

– Baren Tjoget, jag är inte den enda att hypa denna Hornstulls-lokal där mellanrätter i ett sharing-koncept möter cocktails av högsta klass. Duon bakom Tjoget har även startat rombaren Paradiso i närheten av Mariatorget med en av Sveriges största romsamlingar, berättar Lisa.

Lisa rekommenderar även att besöka det kända italienska pizzahaket Meno Male, baren Häktet vänster och den nyöppnade trattorian Gazza på Hornsgatan.

En avslappnad stadsdel

Även Södermalm har påverkats av de ökade priserna på bostadsrätter i stan. Trots det upplever Lisa att bilden av stadsdelen har varit densamma de senaste åren och att det finns en avslappnad stil på Söder som passar henne bra som mäklare.

– Det finns något underliggande som lever kvar här som gör människorna kanske lite mer ”laid back”. Jag förespråkar en ledig klädstil, en avslappnad personlighet men ett skarpt och professionellt arbetssätt – och det verkar gå hem på Södermalm eftersom jag har 100 procent positiva kundomdömen av mina säljare både 2021 och 2022, säger Lisa avslutningsvis.


Om Alexander White

Våra liv är föränderliga och även våra hem. Alexander White är ett välrenommerat mäkleri är med när hundratals stockholmare byter bostad varje år. Vi strävar alltid efter att ge den bästa kvaliteten i våra affärer och tror inte på slumpen utan på hårt, gediget arbete. Med många år i branschen har vi några av Stockholms skickligaste mäklare både inom nyproduktion och andrahandsförsäljningar. Dessutom tror vi på en annorlunda och mer effektivt marknadsföringsstrategi. Som den största mäklarbyrån i Sverige inom sociala medier ger vi dig unika förutsättningar.


Kontaktpersoner

Lisa Ode
Reg. Fastighetsmäklare
Lisa Ode